Motivationstips, tack!

2012-05-29 @ 13:47:43
Och en annan sak som jag kom och tänka på.. Jag behöver motivation till att träna! Har ju slutat helt nu för tiden.. Senast jag tränade var.. Boxingen innan sommaruppehållet ;p och nu känner jag att jag måste träna min kondition, samt min rygg, men jag har ingen jävla motivation.. HJÄLP MIG, kom med tips hur ni gör!

how I doin'?

2012-05-29 @ 13:45:17
Jag må erkänna att jag har haft bloggtorka på senaste.. Men jag har noll insiration! Men, vad händer nu för tiden? Jo, jag har..

- blivit klar med mattebokssatan från helvete
- solat för första gången
- gjort ännu mer slingor så nu är jag nästan ljushårig! Fast ska göra mer ikväll
- tagit lös drivknuten på Hondan
- grillat typ tre dagar i rad
.. och mycket mer! Och även myst jättemycket med älskling. :)

Dessutom, this weekend blir det Vilhelmina med mina brudaaaaar! Jag, Emilia, Cecilia och Sandra ska göra stället osäkert i helgen! ;) bur first är det dop på dagen, sen blåser vi! Jag känner på mig att det kommer bli riktigt bra, dessutom har vi bara haft våra kväller och stunder i Åsele, ska bli kul att fara till Vilhelmina som omväxling! :) fast film med älsklingen hade inte heller varit dumt, hehe.. Nä, jag tror det kommer bli hur grymt som helst! Åhhhhh, va jag längtar :)

SEN ÄRE SNART SOMMARLOV OCKSÅ!


Examen nästa fredag, kommer även bli grymt! Allt åselefolk och gamla klasskamrater.. och andreas såklart! ;)

Tankeställare..

2012-05-25 @ 11:27:22
Igårkväll fick jag lite ångest, angående min familj osv. Jag insåg att nu för tiden tänker jag bara på mig själv och MITT liv, inte på någon annans. Jag vill bara leva i nuet, men det funkar inte så i längden. Jag bor fortfarande hemma och då förväntar man sig att jag ska vara hemma mer än vad jag är och även hjälpa till, vilket jag både var och gjorde förut. Jag vet inte riktigt vad som har hänt, jag uppskattar helt enkelt inte saker lika mycket längre. Mamma sköter allt hushåll, sådant som man inte ens tänker på att hon gör exempelvis tvättar kläder. Dom ligger alltid där i min garderob, rena. Pappa sköter allt annat som har med pengar och fordon och liknanade att göra, och det gäller samma sak där - jag vill jättegärna att folkrace bilen ska gå men jag gör inget själv längre. Jag säger att jag vill lära mig skruva osv men jag gör inget för att få mer kunskap än vad jag har. Jag hinner knappt träffa min syster längre och hon är min värld, vi kommer så bra överens nu för tiden, men jag får aldrig tid att umgås med henne.

Jag fick mig en tankeställare igår, och jag måste verkligen ändra på mig, så som jag var förut. Det mår nog alla bra över. Både mamma och pappa för att jag hjälper till och jag för att jag känner att jag gör någon glad. Jag älskar dem så mycket att jag inte klarar av att se dem slita med allt medan jag står där och tittar på och tror att livet är en dans på rosor, för det är det inte. Från och med nu ska det bli ändring!

"Emil är borta idag"

2012-05-21 @ 13:58:48
Måndag är det idag, och jag insåg imorse att det är en hel vecka till helg, känns jobbigt.. Men oftast brukar veckorna gå snabbt!
Idag har jag avrensat håret (tror jag det hette), gjort ljusa slingor och lagt i en brun färg. Dock hann vi inte lägga så mycket slingor men det syns ändå att jag gjort något! Så förhoppningsvis lägger jag i lite mer slingor ikväll hemma, om mamma tillåter det. Längtar så mycket tills jag är ljushårig! :)

Ikväll ska jag ut och gå med Andreas, kanske klippa Linus och kanske göra slingor, skön kväll. Imorgonkväll har jag redan mitt schema, då är det Desperate Housewives och Good Christian Bitches, stackars Andreas som måste stå ut med mig på tisdagkvällar! ;)


Riktigt så ljus ska jag inte bli, utan lite mörkare och mer naturligt!

Dag 18: 5 saker jag gör varje dag

2012-05-21 @ 13:54:39

- Smsar/är med Andreas
- Äter
- Kollar mig i spegeln
- Drar handen genom luggen (hur ofta som helst)
- Kollar Facebook


Helgen lite snabbt!

2012-05-20 @ 22:15:02
Ja, vad ska man säga? Helgen har varit bra! Fredag hälsade vi på kusin ute i V-sjön som fyllde hela 24 år, sen for vi hem och bara mådde. Lördagen vaknade vi sent och jag bröt ihop för jag ville så grymt gärna köra folkrace! Men fick tröst och for och tittade i Junsele, härligt med mycke Åselefolk. När vi kom hem for jag och älskling och grattade micke, sen blev det middag! På kvällen blev det en spontan utgång, vi for till Gafsele med Jan och Felicia till Åhman och spelade lite spel och så vidare, trevligt var det. Sen kom min fina vän Cecilia till Gafsele och hämtade upp henne, och jag och Cecilia satt i skuffen, det var galet! När vi kom till Åsele blev det en visit på raggarklubben vilket var väldigt trevligt, träffade mycket folk osv. Jag och Andreas gick hem där vid tre tror jag, skönt! Hade tänkt stanna längre men så blev det inte, tur det. Imorse vaknade jag och tog en låååång dusch, säkert 45 min! Efter det kom Cecilia förbi och vi åt lunch, sen for vi och väckte Pontus och Sandra och hela dagen har varit bra! Pizza till middag, nybakta bullar, en jävla massa skratt, konstiga bilder och en liten skogs-raodtrip på slutet! Tråkigt bara när Cecilia och Sandra for hem, men förhoppningsvis träffas vi snart igen! Jag saknar även min fina vän Emilia som har varit borta, vo har mycket att ta igen så tur det är skola imorgon!

Alltså kortfattat, helgen har varit bra med trevligt folk och glada stunder! :)


Dag 17: en bild på dig för ett år sedan

2012-05-20 @ 22:04:35

Hittade ingen från ett år tillbaka så fick bli en från två år tillbaka! Långt ljust hår, lösögonfransar och fin hy.. Haha!

Dag 16: någonstans jag vill åka

2012-05-14 @ 12:09:50
Oj.. Det finns så många ställen jag vill åka till! Men just nu känner jag att jag vill åka till Skara sommarland i sommar, haha. Jag har varit där en gång, men då var jag typ tre gånger så jag minns inte så mycket. Det kanske även är barnsligt där men jag skulle vilja fara dit och återuppleva de minnen jag har och samtidigt kanske hitta på nya saker! Och självklart vill jag fara dit med fina människor och jag vill även att det ska vara fint väder.


Ser hur kul som helst ut ju! Dock är det väldigt långt ifrån Åsele..

a deja vu

2012-05-10 @ 17:57:54
Just nu lever jag i min fantasivärld tillsammans med min fina pojkvän, men man behöver vänner också och de är jag så tacksam över att jag har! Idag har jag och Emilia planerat lite inför helgen, pratat gammalt och även pratat om lite "förändringar" och jag är så glad att jag har henne som vän!

De kommande dagarna blir nog bra tror jag. Imorgon efter skolan ska jag ut på stan och köpa en present tills lördag, sedan ska jag följa Emilia och sola och jag hörde även det var 25% på ett damplagg på Lindex! Efter det ser det ut som det blir middag hos Emilia när vi kommer hem och efter det ska vi förbereda lekar, skriva ut namnlappar och uppdrag tills lördag, även fixa lite ballonger.. Sen ska jag även klippa henne, roligt och utmanade! :)
Lördagen kommer nog bli grym, något utöver det vanliga. Jag ska komma lite tidigare än alla andra och hjälpa Emilia med maten osv, förbereda inför alla kommer och såklart hjälpa henne med "välkomstdrinken"! Sen ska vi bara ösa på, tror det kommer bli en väldigt bra kväll med god mat, god dryck, roliga lekar och bra människor! Hoppas bara på fint väder. :)


Tillsammans är vi starka, right?!

woop

2012-05-09 @ 22:48:26
Jag har tjatat så mycket om att sommaren ska komma, men jag insåg att det finns massa saker jag måste göra också, inte bara ligga på playan hela dagarna som jag hade tänkt..

- Fixa en ny drivknut till Hondan
- Måla om Hondan
- Fixa lite småskaer med Hondan såsom handtaget, listen, tejpa rutorna osv.
- Lacka om epen
- Spara ihop pengar så jag kan köpa nya saker till epen så den ser kör- och åkvänlig ut..
- Helrenovera epan inifrån och ut (så mycket som jag klarar av själv)
- S-O-L-A.. Mamma sa jag var blek häromdagen..
- Plantera nya blommor utanför galven som jag totalt glömde bort ifjol
- Och kanske, kanske skruva ihop packmoppen om pappa hittar någon motor, fan va kul!

..och mycket mycket mer! Men är man intresserad går det, jag lär mig mer och mer om skruvning så om ett tag kommer jag knappt behöva pappa och Pontus ;) eller..?


Dag 15: nyaste bilden på dig själv

2012-05-09 @ 22:40:30
Jag har inte haft någon speciellt ny bild på mig själv och det är tråkigt att lägga ut samma hela tiden så därför har jag dragit ut på "dag 15", men här hittatde jag en bild jag gillar!


.

2012-05-08 @ 13:19:00

Muntligt framförande – svenska.

 

Jag tänker prata om min mamma. Jag och min mamma har en väldigt bra relation, men den är inte för ”smörig” som jag kan märka att andra har. Jag och min mamma säger inte varje dag att vi älskar varandra för det vet vi redan. Dock tycker jag det är sött med människor som är jättesnäll och kärleksfull mot varandra, men det tror jag inte skulle passa in på mig och mamma. Jag och mamma är mer vänner, hon är en av mina bästa vänner. Jag har alltid kunnat vända mig till min mamma angående allt. Har jag haft frågor om puberteten har jag vänt mig till henne, har jag haft frågor om kärlek har jag vänt mig till henne och även andra saker som skolan, jobb och livet i övrigt. Har jag kanske fått någon sjukdom som jag inte vet vad det är så berättar jag syndromen för mamma och hon kan oftast svara vad det är. Som man brukar säga, ens mor är den bästa doktorn.

 Jag gör mycket saker med min mamma också. Ska jag köpa kläder frågar jag henne om råd, om det är värt priset och om hon tycker det är fint. Vi brukar även träna tillsammans och det är underbart. Jag brukar få höra att andra tanter kommer till mamma och tycker det är så roligt att vi tränar tillsammans och kommer så bra överens. Vi har även lika åsikter om saker och ting oftast, förutom när jag har någon impuls-tonårings-grej på gång, då säger hon alltid att jag ska tänka om eftersom hon vet hur det är, och i slutändan har hon alltid rätt.

 Folk brukar säga att när jag var mindre, kanske 11-12 år så var jag en kopia av min mor i den åldern. Jag tycker själv inte att vi är så lik, men folk brukar säga att vi är lik i sättet även om vi inte ser så lika ut. Tydligen ska min mamma ha varit lika fartig och sprallig som mig, men tittar man på henne idag kan man inte tro det. Mamma är en lugn och sansad kvinna som vill alla väl, även fast hon kan se arg ut när man ser henne på samhället, men jag tror det är något medfött, haha. Mamma är den personen som håller ihop våran familj.

 Visst har vi våra stunder där vi är oense men det behöver man tycker jag. Vi kan tjafsa om något helt oviktigt, eller om jag har gjort något som hon inte tolererar. Oftast varar det bara ett litet tag och det slutar med att vi båda kommer tillbaka med skam och ger varandra en kram och ber om förlåtelse. Jag hatar verkligen att bråka med mamma, jag kan inte ens tänka tanken att vara osams med henne. Därför brukar jag lägga bennskallen åt sidan och be om ursäkt för jag vill att allt ska vara bra.

 Jag och mamma ville göra något tillsammans, utöver det vanliga. Vi brukar fara till exempelvis Umeå och shoppa eller träna, men vi ville ha ett starkare band mellan oss så vi bestämde oss för en mor och dotter tatuering. Jag hade tittat länge på en blomma som jag ville tatuera in och som jag hade bestämt mig för att göra och i samma veva ville mamma också göra en ny tatuering. Jag gav förslag på att hon skulle tatuera samma blomma för hon tyckte den var riktigt fin, och då kunde det vara våran mor och dotter tatuering som vi hade pratat om. Sagt och gjort! Jag gjorde min på revbenen och bara några dagar efter gjorde hon sin på vaden. Jag har inte hunnit få något kort på bådas tatueringar, men den finns där och det kommer den alltid att göra. Jag tror det förde oss ännu närmare varandra och så fort vi ser dem tänker vi på varandra. Idén var så bra så min lillasyster sa att när hon växte upp och blev nog stor så hon fick tatuera sig, då ville hon ha en likadan. Hon är elva år.

 Min relation till mamma är så stark så jag klarar inte av att vara ifrån henne en längre tid. Nu när jag har skaffat pojkvän så är jag mindre hemma och det mår nog varken hon eller jag bra av, så jag brukar ta mig tid till att få lite mamma-tid så ofta jag kan, även fast det kanske inte blir så länge och ofta. Jag behöver den där rösten, den där personen i mitt liv för att jag ska fungera. Det finns ingen som förstår mig på samma sätt som mamma.


ajajajajajaj

2012-05-07 @ 10:50:20
Är hemma från skolan idag eftersom jag fortfarande är spak. Tycker inte alls om det! Och jag känner att jag vill på gymmet men det går ju inte.. Även vill jag ut eftersom det är så fint väder, men det går inte heller för sig.

Fick även höra att på onsdag ska jag vara hemma från skolan och praktisera på salong Carina här i Åsele, spännande! :) Nu vill jag bara att nästa helg ska komma för då vankas det födelsedagskalas! :)


Dag 14: min spotifylista

2012-05-07 @ 10:46:35
Jag har lite olika listor på min spotify, men den jag gjorde först av alla heter "lååtar;p" och det är den som jag lyssnar på mest. Har alltid använt den och lägger in nya låtar nästan hela tiden, haha.


macherié

2012-05-06 @ 19:28:58
Jag har åkt på något slags virus, någon slags förkylning. Fredag, lördag och söndag har jag knaprat tabletter och stått på benen tack vare dom. Dock är jag inte jätteseg men jobbigt är det. Haft värk i benen så jag knappt kunnat sova, värk i ryggen så det gjort ont att sitta och riktigt med skallebang. Dessutom lite feber och halsont, men förhoppningsvis är det snart över!

Måndag är det imorgon och jag hade tänkt dra igång med träningen igen men fortsätter min kropp såhär kan jag inte kasta mig in i något. Men så fort jag mår bättre så börjar jag igen, man mår så mycekt bättre. Ska även börja gå med Andreas på kvällarna. Får så lite tid över till annat, men det får man ta om man ska må bra!

Och jag kan informera er om att jag är grymt sugen på vattenmelon just nu så jag skickade iväg Andreas och handla det. ;)


Ge mig sommar! Och ljust hår..

walking on rain

2012-05-03 @ 12:43:13
Redan torsdag och jag can't wait till helgen. Funderar även på att stanna hemma imorgon så det blir en långhelg.. :)
Lördag har jag bestämt att jag och Andreas ska till farmor och farfar och baka tunnbröd, måste bara ringa och höra om det går bra. På kvällen tänker vi grilla till middag och efter det kanske vi drar en bastu. Ska även börja kolla på folkracebilen i helgen och leta en ny som jag kan ta reservdelar av!


loveu

Dag 13: min familj

2012-05-03 @ 12:35:48
Min familj består av pappa Urban, mamma Ingela, storebror Pontus och lillasyster Jonna.

Pappa inspiresas jag mycket av. Han kan allt om motorer vilket jag tycker om VÄLDIGT mycket, har oftast svar på det jag frågar och förstår sig på mig. Det är inte ofta jag gör något med min pappa ensam, utan det brukar bli att jag följer honom på älgjakten. Har även följt han på en ´Modo match en gång. Alltid när jag var mindre ville jag att vi skulle ha en "pappa-dotter" dag, men det blev som aldrig av. I sommar ska jag göra mycket så jag funderar på att fråga han om vi kan köra gocart. Det är även min pappa som är den mest stöttande länken i min folkracekarriär, utan han hade jag inte varit där jag är idag, inte heller så duktig som jag är idag, både på att köra och skruva.

Mamma är som min bästa vän. Vi kan bråka och vara osams, men vi blir oftast sams nästan på en gång. Mamma kan jag berätta allt för och jag får även höra mycket från henne vilket gör hon till inte bara min mamma, utan även min vän. Jag brukar känna att jag behöver en pratstund med mamma på kvällen i soffan innan jag lägger mig, det är behövligt.

Pontus och jag är född på samma dag, den 17 december. Dock är vi inte lika gamla utan det skiljer tre år på oss, han är född -92 och jag -95. Jag och Pontus har aldrig varit riktigt nära och pratat om problem och så, men det har blivit bättre och bättre. Visst har vi alltid hittat på saker, men nu känner jag att vi umgås mer än vad vi gjort förut, och det behöver jag också. Visst kan vi även hugga mot varandra fortfarande om vi har olika åsikter, men det gör alla syskon! Pontus ställer även upp för mig när det gäller bilar och sådant. Utan Pontus hade jag nog heller inte kunnat köra folkrace.

Jonna är min lillasyster som växer upp så snabbt! Jag tyckte nyss hon var liten bebis men hon är redan elva år. Jag har även börjat inse att vi behöver varandra mer och mer. Förut såg jag bara henne som ett "retobjekt", men nu brukar jag faktiskt krama om henne och säga att jag tycker om henne, jag är helt enkelt snällare mot henne och det resulterar att hon är snällare tillbaka. Jag och Jonna är riktigt bra vänner idag, och jag vill vara storasystern för henne som hon vill att jag ska vara. Jag vill att hon ska se upp till mig och jag försöker så gott jag kan.

Dag 12: mitt favoritställe

2012-05-02 @ 16:48:48
Jag har inget "favoritställe" men jag har många ställen där jag stormtrivs.

Bland annat ute i Sörnore hos farmor och farfar där man kan göra precis vad man vill, och även kan man göra så mycket mer där känns det som. Jag och Sabina brukar ta en liten semester och fara dit ibland på lov och så, och "vårat ställe" var uppe på vinden i farmor och farfars hus, och vi brukade jämt göra upp en eld och somna till den för det var det enda som lyste. Nu har vi blivit så pass stor så nu får vi ta en hel egen stuga för oss själv, och det är så mysigt. Baka tunnbröd, åka båt, bada, fiska, köra fyrhjuling, köra skoter och så mycket annat som händer där.

Ett annat ställe jag trivs bäst på måste vara banan ute i Visjömon, alltså folkracebanan. Känslan när jag kommer dit kvällen innan en tävling och få starta Hondan och köra den till besiktning, eller när jag kommer dit på träning. Allt som händer på banan och alla man träffar, och framför allt - att få köra. Nä, folkracebanan skulle jag inte kunna leva utan!


Kittelfjäll 2012

2012-05-01 @ 13:11:38

Dag 11: min favorit musikvideo

2012-05-01 @ 12:43:09
http://www.youtube.com/watch?v=IZbN_nmxAGk

Whiskey lullaby är en låt som jag har lyssnat på mycket i några år, men videon.. Måste vara den bästa som finns. Så grymt sorlig så jag kan nästan inte hålla tårarna borta.

RSS 2.0